Dünyanın en zengin adamı ve en zengin kadını kim? Biliyor musunuz?


Dünyanın en zengin adamı kim?
Amazon’un kurucusu Jeff Bezos Temmuz 2017'de tahmini değeri 112 Milyar Dolar serveti ile Bill Gates'i geride bıraktı. Forbes’in 2018 Milyarlık Listesi'ne göre sadece dünyanın en zengin adamı değil, aynı zamanda dünyanın en zengin şirketine de sahip olan kişisi olarak kayıtlara geçti. 2013 yılında Washington Post'u 250 milyon dolara satın alan Bezos, dünyanın en zengin insanı olarak Amazon.com'un yaklaşık % 17'sine sahip. Bezos'un serveti, perakende devi olan Amazon’un 2017 yılının Haziran ayında Whole Foods'ı satın alması ile rekor seviyeye ulaştı. Morgan Stanley analistleri  şirketin yakında 1 trilyon dolar olacağını ve Bezos'un da bu geçen yıl içerisinde servetine 20 milyon dolar daha ekleyeceğini tahmin ediyor.
 
Dünyanın en zengin kadını kim?

2017'de L’Oréal’ın Fransız mirasçısı Liliane Bettencourt'un ölümünden sonra, iki kadın artık dünyanın en zengin kadınları olarak kabul ediliyor. Biri, Forbes'a göre Mart ayında 46 milyar dolar net değere sahip Walmart’ın mirasçısı Alice Walton. Diğeri ise Forbes'a göre şimdiki değeri 42,2 milyar dolar olan 64 yaşındaki mirasçı Bettencourt'un kızı Francoise Bettencourt Meyers.
Walton, Walmart'ın kurucusu Sam Walton'un tek kızı. Varis, aile işinde yoğun bir şekilde yer almadı, ama 2011'de Bentonville, Ark.’da Crystal Bridges Amerikan Sanatı Müzesi'ni açan aktif bir sanat hamisi. Nadiren medyanın önünde görünse de, Bettencourt'un kızı Bloomberg'e göre akademik kişiliği ile hevesli bir piyanist olarak biliniyordu. Eylül 2017'de Forbes’e göre en zengin 20 kişi arasında 39.5 milyar dolar değerinde bir servetle 94 yaşında vefat etti. Babası Eugene Schueller, 1907'de ikonik kozmetik şirketi L'Oréal'i kurdu ve Bettencourt, çocuklarıyla birlikte makyaj markasının üçte birine sahipti.



Yazan: Muzaffer Karakuş

#billgates
#microsoft
#samsung
#apple
#machintosh
#jeffbezos
#wallmart
#hp
#lenovo
#sony
#bilmendefaydavar






Yorumlar