Kolay Göç Edebileceğiniz 10 Ülke


 1. Kanada
Dünya da ki en dost ülkelerden biridir. Belki Kanada'yı sahili var gibi düşünmemekte haklısınız ama gerçekte 202.080 km ile dünyanın en uzun sahil şeridine sahip. Kanada merhametli bir şekilde savaş tarafındaki mültecilere sığınmaları için sınırlarını açmıştır, ama eğer bu tip bir sığınma durumunuz yok ise işte o zaman şartlar değişiyor çünkü Kanada profesyonel yetenekler istiyor.
Kanada’daki mevcut sektörlerdeki eksikliklere veya taleplere bir göz atın ve herhangi biriyle eşleşirseniz, süper hızlı onay için hızlı bir giriş programından yararlanabilirsiniz. Bu Express Entry denilen bir uygulamadır. Uygulaması kolaydır. Eğitim seviyesi, deneyim sahibi olduğunuz sektörler ve Fransızca konuşup konuşmamanız gibi niteliklere dikkat çeken bir çevrimiçi sınavı tamamlamanız yeterlidir. Kanada'da aileniz varsa veya herhangi bir noktada orada eğitim aldıysanız, oyunun her zaman ilerisindesiniz.

2. Meksika
Uyuşturucu ticaretiyle ilgili endişeleriniz varsa Meksika'yı bir seçenek olarak düşünmeseniz iyi olur. Ancak Meksika'da hala güvenli olan yerler var ve sadece bunlar da değil, temiz plajlar, dağ manzarası, sevimli tarihi kasabalar ve lüks kentsel lezzetler. Ayrıca Meksika dünyaya çikolata, biber ve mısırı tanıtan ülke olarak bilinir.
Meksika'da verilen FMM vizesi hızlı bir şekilde havalimanında veya sınırda 21 ABD dolarına varan ücret karşılığında kullanılabilir. Vizeniz altı ay içinde sona erdiğinde, tekrar ve tekrar yenileyebilirsiniz. Sınır yok. Maalesef, bir FMM vizesiyle çalışamazsınız, ancak yalnızca birkaç kuruşa daha fazla iş olanağı sağlayan geçici ikamet vizesine geçebilirsiniz. Yine de, bir ülkeye başvurmak için ülkeyi geçici olarak terk etmeniz gerekebilir.

3. Avusturya
Avusturya, ülkenin % 62'sini kaplayan karla kaplı Alpler şeklinde bolca dağ eğlencesi sunan küçük ama muhteşem bir ülkedir. Konumu nedeniyle diğer birçok Avrupa ülkesinin keşfedilmesi açısından çok idealdir. Doğal tabiat yapısı ve sosyo ekonomik düzeyi ile Avusturya'daki yaşam tarzına “sürekli tatil” deniyor, bu da bize oldukça çekici geliyor.
Avusturya'nın aşağı kesimlerinde yaşam maliyetleri oldukça yüksek. Bununla birlikte, ülke 10 farklı ikamet izni sunmaktadır, bu yüzden bunu karşılayabilecek nitelikte olmanız muhtemeldir. Amerika Birleşik Devletleri veya bir Avrupa Birliği ülkesinde ikamet etmediğiniz sürece, Avusturya'daki ikamet başvurunuzu ülkenizden yapmanız gerekecektir. Bu durumda, oturma iznine başvurmadan önce altı ay kadar geçerliliği olan D vizesi almaya hak kazanırsınız.

4. Belçika
Muhteşem mimari ve nefes kesen doğal güzellikler ile süslenmiş rahat küçük bir ülkede sınırsız bira ve çikolata keyfi fikrini seviyorsanız, Belçika'yı düşünmelisiniz. Aynı zamanda çok ilerici bir ülke; eşcinsel evliliğini (Hollanda'dan sonra) yasallaştırmak için dünyada ikinci sırada yer alıyor.
Daimi ikamet vizesi verilecek bir işe ihtiyacınız var ise bunu size temin ediyor, ancak bu vizeye bulunduğunuz ülkeden başvurabilirsiniz. Çalışmak için bir iş temin ettiğiniz takdirde kalıcı ikamet iznine hak kazanabilmek için sadece iki hafta beklemeniz gerekir. Bu yol garanti bir yol olmasa da başlangıç için hiç de fena sayılmaz.

5. Ekvador
Ekvador, dağ zirveleri, volkanları, plajları ve adaları başta olmak üzere neredeyse eşsiz doğal güzelliklere sahip bir ülkedir. Adı geçen ekvatorun adıdır ve coğrafi özelliğinden dolayı adını alan dünyadaki tek ülkedir. Ekvador'da yaşamanın maliyeti çok düşüktür ve eğer Amerikalıysanız, Amerikan Doları'nın resmi para birimi olduğunu bilmekten memnuniyet duyarsınız.
Ekvator'da daimi ikamet izni almanın en kolay yolu emekli vizesi olarak tabir edilen vizeye sahip olmaktır. Emekliler için tasarlanmasına rağmen, aslında bir yaş sınırı veya yaş şartı yoktur. Ne kadar uzun olursa olsun, kalış süreniz boyunca ayda 800 $ geliriniz olabileceğini kanıtlamanız yeterlidir. Bu para miktarı üzerinden rahat yaşamayı düşünmek akıl almaz bir şey.

6. Nikaragua
Nikaragua hakkında ne düşündüğünüzü unutun. El değmemiş sahil şeridi, tutkulu ve şefkat dolu insanları ile şaşırtıcı derecede güzel bir ülke olduğunu görmeniz lazım. Yıldız ve gezegen meraklıları için harika bir konumu var. Gece gökyüzünde 88 takımyıldızından 86 tanesi Nikaragua'da açıkça görülebilir.
İlginizi çekecek ise; Nikaragua da Ekvador’a benzer bir emeklilik programı sunuyor, sadece ayda 600 dolarlık bir gelir göstermeniz gerekiyor. Program, en az 45 yaşında insanlar içindir, ancak temel gelirden daha fazlasına sahipseniz, bu gereksinimden genellikle feragat edebiliyorsunuz.
Daha neler mi var? Kalifiye olmak için gerçekten emekli olmanız gerekmez. Nikaragua hükümeti, çalışılan işlerde çok fazla esnekliğe sahip. Örneğin, bir restorana veya küçük bir otele sahip olabilir ve hala emekli olarak sınıflandırılabilirsiniz. Ayrıca bir denizaşırı şirket kurabilir ve işletebilirsiniz ve bunun yanı sıra yasal olarak emeklilik vizesini de alabilirsiniz.


7. Belize
Günlerinizi sahilde geçirmek istiyorsanız kesinlikle Belize'ye bir göz atın. Ortalama sıcaklık 84F (29C), yani istediğiniz kadar plaj günlerine sahip olabilirsiniz. Meksika ile Guatemala arasında yer alan Belize, sekiz farklı kültürden az olmayan bir nüfusu temsil eden küçük bir ülkedir. Aynı zamanda İngilizce konuşan bir ülkedir.




8. Kosta Rika
Kosta Rika, huzur dolu yapısı ile sakin hayatı seven göçmenlere çok cazip geliyor. Barış taraftarları, ulusal bir orduya sahip olmadıkları gerçeğini takdir edeceklerdir. 801 mil uzunluğundaki muhteşem sahil şeridini ve birinci sınıf sağlık hizmetlerini de unutmayın. Doğaseverler, sinek kuşlarının 52 türünü bu ülkede bulabilecektir.
Kosta Rika'da yaşam maliyeti çok yüksek değil. Çiftlere rahatça yaşamak için ayda yaklaşık 2.500 dolar gerekir. Emekli olmak istiyorsanız, Kosta Rika'nın, aylık 1000 dolarlık gelir elde edebileceğiniz bir emeklilik programı vardır. Çoğunluğun daimi ikametgâhı elde etmek için bir işe ihtiyacı olacaktır, ancak Kosta Rika'nın ihtiyaç duyduğu becerileriniz varsa, İngilizce öğretmek veya turistleri eğlendirmek kadar basit şeyler varsa, hayaliniz mümkün olabilir.



9. Paraguay
Dünyanın en doğal yaşam alanlarından birine sahip olan bir ülkedir. Arjantin ve Brezilya tarafından sınırlandırılmış olmasına rağmen, pek çok insan burası hakkında bir şey bilmiyor. Ülke, Amerika Birleşik Devletleri’nden daha yüksek bir okuma-yazma oranına sahiptir. Dost canlısı insanlar, geniş manzaraları ve düşük yaşam maliyeti ile güzel bir yer.
Mevcut konumu ile göç talepleri düşük olan bir ülkedir. Paraguaylı bir bankaya, aylık asgari ücretin yaklaşık 35 katı olan bir miktar para yatırmanız size ikamet için yeterli olacaktır. Buda ortalama 4,500-5.500 USD arasında bir paraya tekabül ediyor. Paraguay'da süresiz olarak yaşamak için gereken her şey budur ve üç yıl sonra vatandaşlığa başvurabilirsiniz.

10. Panama
Panama, Orta Amerika'da sahili ve harika manzaraları olan ve İngilizce konuşma oranın yüksek olduğu müthiş bir ülkedir. Amerikan doları para birimidir. Dünyanın en iyi kahveleri burada yetiştiriliyor. Güvenli ve iyi düşünülmüş olarak kabul edilen ve aynı zamanda emeklileri oldukça çekici kılan bir ülke.
Panama’nın emekli vizesi aylık 1000 dolarlık bir gelir gerektiriyor. Emekli olmayacak kadar yaşlı değilseniz, bir Panama bankasında 5000 dolarlık bir depozitonuz sizi kalıcı ikamet için kapıya götürür. Panama, Amerika, İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda ve Avusturya gibi birkaç ülkeden birinde ikamet etmiş kişilere vize hakkı tanıyor. Ancak, sonunda vatandaş olmak için yine de bir işe ihtiyacınız olacak.

Yazan: Muzaffer Karakuş

#kolaygöçedilenülkeler
#vizealmak
#seyehat
#almanya
#ingiltere
#kanada
#panama
#paraguay
#brezilya
#bilmendefaydavar








Yorumlar