90'ların Unutulmaz Çizgi Filmleri


1.SüngerBob
Deniz altındaki yaşamı anlatan ve kahramanı sünger olan çizgifilmdi. Deniz altında olan restaurantı unutulmaz.






2.Afacan Dennis
Dennis adında yaramaz bir çocuk kahramanı vardı. Yaramazlıkları ile sürekli rahatsız ederdi. Anası ve babasını yıldıran bir çocuktu. Yaramazlıkları pes dedirten bir çizgi film kahramanıydı.









3.Hızlı Gonzales
Sürekli ‘Yiha Yiha’ diye bağıran ve koşturan MEksikanın en hızlı faresiydi. Garibanın ve ihtiyacı olanın yanında yer alan kahraman fareydi.







4.Scooby Doo
Scooby doo, Shaggy ve diğer gençlerin her bölümde hayaletli yerlerin sırlarını nasıl çözdüklerini anlatan bir çizgi filmdi. Sürekli hayaletten kaçar, bölümün sonunda da suçlunun maskesini çıkartırlardı.











5.Müfettiş Gadget
Robot ve insan karışımı bir dedektifin maceraları anlatılırdı. Her yerinden içinde bulunduğu durımdan kurtaracak bir alet çıkardı. Elleri kolları uzardı. Kafasından helikopter pervanesi uçardı.






6.Richi Rich

Zengin veled. Richie'nin maceraları anlatılırdı. Baba tarafından zengin olan milyoner Richi’nin hikayesi. Hizmetçileri robot olan ve köpeğinin üstünde bile dolar işareti olan enteresan çizgifilmdi. Bahçesinde çalı yaprakları bile paraydı.










7.Arı Maya
Arı Maya’nın ve arkadaşı Willie'nin maceraları anlatılırdı. Hala TRT çocukta oynar ve çok da sevimlidir.







8.Karakanat Ördek
Süper güçleri olmayan ama kendini süper kahraman ilan eden ördek. "Ben geceleri uçan terörüm." Diye ortamı geren ve dumanla saran Kara Kanat oluverirdi. Yardımcısı Launchpad ve kızı Gasolin onunla maceradan maceraya atılırdı.











9.Tazmanya Canavarı
Deli gibi etrafında dönen ve önüne geleni savuran sevimli canavar.








10.Jetgiller
Konusu gelecekte geçen bir çizgi filmdi. George Jetgil ve ailesinin yeraldığı bir çizgi film. Robot bir birde hizmetçileri vardı. 










11.Simpsonlar
Garip bir aile olan Simpsonlar amerikan tarihinde unutulmaz bir çizgi film olarak yerini almıştır. American kültüründen dokunuşlar olan bir yaşam.
 






12.Bugs Buny
Sevimli tavşan Bugs’ın merhaba canım naber dediğini bilirsiniz. Halen TV de oynatılıyor.









Yazan: Muzaffer Karakuş

#süngerbob
#afacandennis
#bugsbunny
#simpsons
#tazmanyacanavarı
#jetgiller
#arımaya
#speedygonzales
#bilmendefaydavar

Yorumlar