Evren ve Yaşam Enerjisi 'Reiki'

 

reiki ile ilgili görsel sonucuReiki son zamanlarda hem kişisel gelişim yönüyle hem de iyileştirici gücüyle çok konuşulan konulardan biri oldu. Bende sizler için bu konuyu araştırmak ve bu konu üzerine farkındalık oluşturmak istedim. Bilmende fayda var ekibi olarak güncel ve popüler konularda her zaman hızlı davranmaya çalışıyoruz ve sizin de bildiğiniz gibi günlük yaşantımız içerisinde yabancısı olabildiğimiz birçok kavramla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bizde bu konularda kavramlar üzerine araştırma ve sunum hazırlıyoruz.

reiki ile ilgili görsel sonucuReiki aslında kelime manasıyla evrensel yaşam gücü enerjisi anlamına gelmektedir. Reiki, şifa ve ruhsal çalışma tekniklerine dayanan binlerce yıllık bir öğretidir. Kaynağı Tibet olduğu sanılan bir uygulamadır. Oldukça kolay, herkes tarafından öğrenilebilen bir tekniktir. Dr.Mikao Usui Reikinin tarihi çok daha eski olmasına rağmen bu bilginin günümüze ulaşmasındaki en önemli kişidir. Reiki herhangi bir din ya da inanç şekli değildir. Reiki tıbbı reddetmez aksine tıbbi tedaviye destek olmak amacıyla kullanılır. Hastaların mutlaka tıbbi tedavi görmesi gerektiğini savunan reiki uygulayıcıları reikinin faydalarını tüm dünyanın daha iyi görmesini sağlamışlardır. Reiki’nin hiç bir zararı ya da yan etkisi yoktur, zamanla unutulmaz ve etkisi kaybolmaz.

Peki bu bilgilerin ardından daha az teknik bilgiyle nasıl tarif edebilir? Eminim nedir bu tam olarak dediğinizi duyar gibiyim.

reiki ile ilgili görsel sonucuAslında Reiki bir biyoenerji kullanma meditasyonu şeklidir. Şöyle tarif edebilirim; hani başımız ağrıdığında istemsizce elimizi başımıza götürürüz ve elimizle ağrıyan yere baskı ve masaj yaparak enerji veririz. Aslında Reiki bu işin profesyonelce yapılma tekniğidir. İnsan vücudunda ve çevrede olduğu düşünülen enerjinin yoğunlaşarak insana verilmesi ile ilgilidir. Bu enerjiyi alma durumumuza göre kendimizi iyi hissederiz. Bu enerjiyi az aldığımızda;  fiziksel, zihinsel ve ruhsal problemler ile karşılaşabiliyoruz. Bu yaşam enerjisi çakralar vasıtası ile de ellerimize ulaşıyor.

reiki ile ilgili görsel sonucuJaponya, Amerika ve Avrupa'nın bazı bölgelerinde Reiki klinikleri bulunuyor ve Türkiye'de de son yıllarda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır
Umarım bu bilgiler sizler için faydalı olmuştur. Dediğim gibi biz bu tip araştırma ve açıklamalarda kesinlikle kavramları birer öneri olarak değil sadece öğrenmek ve bu bilgiler ışığında popüler kültürün meyvelerinin tanımlarını sizlere aktarabilmek için çalışıyoruz.

Bir başka yazımızda tekrar görüşmek üzere

Sevgiyle ve okumakla kalın

By Muzi

#reiki
#meditasyon
#sağlıklıyaşam
#evrenenerjisi
#yaşamenerjisi
#bilmendefaydavar

Yorumlar