Fitoterapi Nedir?



















Fitoterapi; bitkilerle tedavi eden, eczacılık biliminin alt bir dalı olan bilim dalıdır. İnsanlık tarihi kadar eski bir tarihi olan fitoterapi, günümüzde popülerliği artan alternatif tıp yöntemlerinden birisidir ve hatta Avrupa’da en etkili tıp yöntemi olarak kabul edilmektedir.
Peki neden bu tedavi yönteminin bu kadar popülaritesi arttı dersiniz? 

Cevabı çok zor değil aslında.

Ä°lgili resimGünümüzde artan çevresel kirlilik, hastalıklar ve kimyasal ilaçların yan etkilerinin oluşturduğu sakıncalardan sonra, bitkilerin değeri anlaşılmış ve tamamlayıcı tıpta kullanımı yaygınlaşmıştır. Fitoterapi, hastalıkların tedavisinin yanında daha önemli bir farkı vardır ki bu da kendisini diğer alternatif tıp yöntemlerinden ayırmaktadır. Bu da özetle; koruyucu sağlık tedbirlerini bitki ve bitki karışımlarıyla alarak hasta olmamayı sağlamak şeklinde ifade edilebilir.

Ä°lgili resimÜlkemizde 2015 yılında Bezmialem Vakıf Üniversitesi Fitoterapi Merkezi kurularak, bu bilim dalı akademik platforma taşınmıştır. Böylece daha öncesinde kendilerini şifacı olarak adlandıran ama halkın sağlığını riske atan kişilerin yerine bilimsel araştırmalar sonucu elde edilen bilgilere ulaşabilmekteyiz.

Sağlıklı günler dilerim.

By Ebruca



Yorumlar