Nöral Terapi ve Uygulaması


Değerli Okuyucularım Merhaba;

Bu yazımızda sağlık alanında uygulanmakta olan bir tedavi şeklinden bahsetmek istiyorum. Konumuz Nöral tedavi yada terapi olarak da bilinen uygulamadır.
Bildiğiniz gibi tıp dünyası her geçen gün yeni gelişmelerle karşımıza çıkıyor. Bundan altı veya yedi sene önce eşimle birlikte gittiğimiz kadın doğum uzmanından öğrendiğim bilgiler beni çok şaşırtmıştı. Doktorumuz ilk olarak bu tedavi yönteminden bahsettiğinde açıkçası bunu sağlık alanında alternatif yeni para kazanma yollarından biri olarak değerlendirmiştim ama bu konuda zaman bunun tam tersini ispatladı. 

Evet, konumuz Nöral Terapi ve gelin öncelikle bunun tam olarak ne anlama geldiğini öğrenelim.

Nöralterapi otonom sinir sisteminden kaynaklanan hastalıkların tanı ve tedavisinde uygulanan tıbbi bir yöntemdir. Klasik tedavi yöntemleriyle tedavi edemediğimiz pek çok rahatsızlığın altında otonomik sinir sisteminin fonksiyon bozuklukları yatmaktadır.
Otonom sinir sistemi vücudumuzda çok geniş elektriksel bir ağ sistemidir. Bu sinir sistemi her hücreye ulaşan ve çalışmaları kontrol eden bio-elektriksel ağdır. Bu ağdaki bozukluklar tüm hastalıklarımızın temelini oluşturur. Nöral terapi bu bozuklukları düzelttiği için tüm hastalıklarda etkili tedavi sağlar.  
Hastalıklarımızın ve geçmeyen ağrılarımızın temelinde otonom sinir sisteminde oluşan bio-elektriksel hasarlar yer almaktadır. Yaşamımız boyunca geçirdiğimiz mikrobik hastalıklar, ameliyatlar, kazalar, fiziksel ve psikolojik travmalar bio-elektriksel sorunlu alanlara sebep olabilmektedir.

Nöral terapi tamamen farklı biyofiziksel etki ile vücutta kalıcı düzenleme yapmaktadır. Doğal bir tedavi yöntemi olan Nöral Terapi hamileler ve emziren annelerde bile rahatlıkla uygulanabilmektedir. Hiç bir yan etkisi yoktur, tedavi tamamen kalıcıdır.

Nöral terapi kimlere uygulanabilir?
 
Nöral terapi çocuk ve yaşlılar dahil olmak üzere her yaş grubuna uygulanabilmektedir. Tansiyon, şeker, kalp hastalıkları vb. hastalıklar ve kullanılan ilaçlar tedaviye engel değildir. Sadece kortizon kullanan hastalarda vücut tümden baskılandığı için tedavinin etkinliği azalabilir. 

Nasıl uygulanmaktadır?

Nöral Terapi bir enjeksiyon tedavisidir. Cilde, organlara, vücuttaki tüm yara ve ameliyat izlerine uygulama yapılmaktadır. Uygulamalarda genellikle ince küçük insülin iğne uçları kullanılmaktadır. Amaç iğne yapmak değil, nöral sistemde bio-elektriksel bir etki yaratmaktır. İğnenin yapılacağı bölgeler hastaya ve şikayetine bağlı olarak değişebilmektedir.

Bu tedavi haftada bir veya iki kez doktor onayı ile uygulanabilen bir sürece sahip ve hastadan hastaya değişkenliğe sahip bir durumdur.

Ben bu bilgileri aşağıda kaynak gösterdiğim ilgili sayfadan alıp sizlere sunuyorum. Tıbbi açıklamanın dışında ilk okul çocuğuna anlatır gibi anlatmak gerekirse vücudun eksiklerini onaran ilacın deri altına çok küçük iğnelerle belirli seanslarda uygulanması olarak anlatabilirim. Peki önemli sorunuzun şu olduğunu duyar gibiyim.

Sonuç Ne Kardeşim faydası oldu mu olmadı mı?

Eşim ve benim sonuç olarak gördüğümüz faydalı olduğuydu. Doktorumuzun eşimde kullanım amacı düzensiz yumurtlama sürecini düzenlemek ve sağlıklı yumurtalar elde edebilmekti. Biz sürecin içerisinde doktorun aldığı verimin çok yüksek olduğuna şahit olduk. 35 yaş üstü kadınlarda elde edilen sağlıklı yumurta oranı yaş ile orantılı olarak azaldığı için nöral terapi ile sağlıklı ve fazla sayıda yumurta elde etmek mümkün oldu.

Daha öncede bahsettiğim gibi sonuçta ben doktor veya uzman değilim. Burada aklında karmaşa oluşan kişilere bu bilgilerin faydalı olacağını düşünüyorum. Her zaman ön bilgiye sahip olmak bir avantajdır. Doğru kişilerden ve doğru kaynaklardan alınan veriler sizi başarıya götürür. Ancak her zaman dediğim gibi sağlık gibi çok önemli konularda kesinlikle uzman kişilerden bilgi alınmalıdır.
Umarım yepyeni bilgiler elde etmişsinizdir ve faydalı olmuştur.

Sevgiyle ve okumakla kalın

By Muzi

Yukarıda bahsi geçen bilgiler Göztepe Hastanesinin resmi sitesinden alınmıştır.

#nöralterapi
#nöraltedavi
#sağlık
#sağlıkuygulamaları
#kadındoğumuzmanı
#bilmendefaydavar














Yorumlar