Yemek İçin mi Yaşıyorsunuz? yoksa Yaşamak İçin mi Yemek Yiyiyorsunuz?


Ä°lgili resimEAT- Lancet ile ilgili görsel sonucuDÜNYEVİ SAĞLIK DİYETİ NEDİR?

Dünya nüfusumuz şu anda yaklaşık 7,7 milyar civarında. Bu sayının 2050 yılında 10 milyara ulaşması bekleniyor.
EAT- Lancet ile ilgili görsel sonucuGezegenimizde bir yıl içinde yerine koyulabilecek kaynakları, maalesef daha yılın yarısında tüketiyoruz. Bu konuda bilim insanları hemen hemen her gün yeni araştırmalar yayınlıyor ve yeni yöntemler geliştirmeye çalışıyorlar. 

Dünyanın dört bir yanından 37 bilim insanı EAT- Lancet Komisyonu'nda bir araya geldi ve 2 yıl süren çalışmalarının sonunda 10 milyar kişiyi doyurmayı vaat eden yeni bir beslenme yöntemi buldular. Yöntemin adı 'Dünyevi Sağlık Diyeti.'

Bu beslenme yöntemi ile bitki bakımından zengin ve hayvansal kaynaklardan daha az yiyecek içeren besleyici ve sürdürülebilir bir diyet için bilimsel bir fikir birliği sağlandı. 

Araştırma sonucunda yarı vejetaryen diye adlandırılabilecek bu beslenme şekli ile gıda kaynaklı sera gazı emisyonlarının yarı yarıya indirilebileceği öne sürülmektedir.
Bu yöntemin sonuçlarını ileri ki yıllarda göreceğiz, ancak görünen o ki; artık kendi sağlığımızın yanında gezegenimizin ve doğal sistemlerin sağlığını da düşünmemiz gerekiyor.

Sağlıklı günler dilerim.

By Ebruca

#eat-lancetcommission
#eatlancet
#dünyevisağlıkdiyeti
#sağlıklıbeslenme
#yemekvediyet
#bilmendefaydavar

Yorumlar