Haftanın Z Raporu


Değerli Okurlarımız Merhaba,

2 aylık yayın hayatımızın içerisinde siz değerli okurlarımıza bilimsel, sosyolojik, tarihsel ve  popüler kültüre yönelik bilgiler yazıp aktarmaya çalıştık. Aldığımız yorumlar ve mesajlar bizi çok mutlu etti. Yaptığımız çalışmaların ekip olarak bize geri dönüşü mutluluk ve daha çok çalışmak oldu. Bizler sizden aldığımız güç ve destek üzerine daha fazla yayın ve bilgi aktarmak için programlar yapmaya başladık. Bilmende Fayda Var ekibi olarak her hafta sonu Pazar günü 'Haftanın Z Raporu' adlı yazı dizimizi başlatıyoruz. Ana tema geçmiş hafta içerisinde aklımızda en çok kalan ve konuşulan konulardan oluşuyor. Umarız diğer yazılarımızda olduğu gibi bu yazı dizisinde de vereceğimiz bilgiler hayatınıza bir artı katar.
Keyifli Okumalar…

TBMM Genel Kurulu, yeni Meclis Başkanı'nı seçmek üzere TBMM Geçici Başkanı Celal Adan başkanlığında toplandı. Oylamanın iki turu sona erdi. Birinci ve ikinci turda 4 aday da yeterli oy sayısı olan 400'e ulaşamadı. Üçüncü turda 336 oy alan Mustafa Şentop TBMM’nin yeni başkanı oldu. 
Hayırlı Olsun.



Tanzim satış noktalarında domates, biber, çarliston biber, soğan, patlıcan, ıspanak, salatalık, kabak ve patates gibi ürünler satışa sunuldu. Vatandaşlar bu ürünlerden en fazla üçer kilo alabiliyor. Tanzim satış ile ilgili tartışmalar önümüzdeki haftaya da damgasını vuracak gibi gözüküyor.




Merkezi üssü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi olan 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ege ve Marmara genelinde başta İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne ve İzmir gibi çevre illerde hissedildi. Depremin ardından takip eden 1 buçuk saat içinde en büyüğü 3.7 olan 22 tane artçı sarsıntı kaydedildi. Umarız bu tip haberlere bir daha yer vermeyiz.



Vizyona girdiği günden beri 1 milyonun üzerinde kişinin izlediği Organize İşler 2 Sazan Sarmalı filmi online yayın platformu Netflix'te yayınlandı. 

Türkiye'de büyük atılım gerçekleştiren Netflix, yönetmenliğini ve başrol oyunculuğunu Yılmaz Erdoğan'ın üstlendiği Organize İşler 2 Sazan Sarmalı filmini yayınladığı andan itibaren izlenme rekorları kırıyor. 




Bu hafta herkesi tatlı bir Süper Loto telaşı sardı. Tekrar devreden Süper Loto bayilerde kuyruğa neden oldu. Umarız bu hafta şanslı kişi belirlenir ve devretmez. Belki de şanslı kişi sizsinizdir. 
Kim bilir!..




Dün itibariyle etkisini hissettiren kar yağışı İstanbul’u kar altında bıraktı. Meteoroloji, İstanbul'da etkili olan kar yağışının 24 Şubat 2019 Pazar günü akşam saatlerine kadar etkili olacağını açıkladı. Trafikte yer yer aksamaların olduğu ancak trafikte dolanan araç sayısında düşme olduğu da ayrıca gelen haber arasında yer alıyor. Şubat ayının bitimine doğru kar yağışı herkesi şaşırttı. Kış boyunca etkisini hissettirmeyen kar yağışı vatandaşın doğal gaza yüklenmesine neden oldu. Yaz mevsimi kendisini iyice özlettirmeye başladı.


İşte haftanın Futbol sonuçları…

 
















Önümüzdeki ‘haftanın Z raporu’ nda görüşmek dileğiyle…

Sevgiyle ve Saygıyla Kalın

By Bushra
Sosyal Medya Uzmanı




#TBBM başkanı

#organize işler 2 sazan sarmalı
#süper loto
#milli piyango
#deprem
#istanbulda kar yağışı
#tanzim satışları
#bilmende fayda var


Yorumlar