PRP nedir?


Sevgili Okurlarım
Güzellik, günümüzde sadece kadınlar için değil, erkekler için de ön planda. Güzel olmak veya güzel kalmak modern insanın vazgeçilmezi adeta. Bu yazımızda PRP yöntemi hakkında paylaşımda bulunacağım. 
PRP "Platelet Rich Plasma-Platelet (trombosit, pıhtı hücresi) yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması" adı verilen tedavi yönteminin kısaltılmış ismidir. Yeni bir cilt gençleştirme yöntemi olan PRP uygulaması son yıllarda geliştirilmiştir. 

PRP yönteminde hastadan 8- 20 cc kan alınarak santrifüj edilir. PRP tedavisinde elde edilen serum, minik miktarlarla ve yaygın olarak derinin içine enjekte edilir.  Bu uygulama yüz, boyun, dekolte, ellerin üstü ve bacak içleri, kollar saçlı deri gibi cilt yenilenmesini gerektiren tüm alanlarda kullanılır. 

Beautiful smiling woman with clean skinGözaltı morluklarında ve leke tedavisinde iyi sonuçlar alınabilir. Uygulamadan hemen sonra ciltte sağlıklı bir parlaklık ortaya çıkar. Daha sonra bu parlak görünümde biraz gerileme olur, ancak 3 veya 4 uygulamadan sonra (yani 1 kür uygulandıktan sonra) kalıcı bir etki belirgin hale gelir.



Sağlık ve güzellik diliyorum

Kaynak: Uzman Dr. Tuba Elmas

#skincare
#prp nedir
#cilt bakımı
#cilt güzelliği








Yorumlar