REFLEKSOLOJİ NEDİR?


reflexology ile ilgili görsel sonucu 


Günümüzde stres hayatımızın bir parçası haline geldi. Şehir hayatının gittikçe artan temposu, bitmeyen koşuşturma, zaman darlığı, ev ve iş yerindeki aşırı stres, sadece psikolojimizi ve ruhumuzu değil; vücudumuzu da derinden etkiliyor. Dinmeyen ense, omuz, sırt ve bel ağrıları neredeyse yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bunun içindir ki, spor salonları ve masaj terapileri, gevşememiz ve postürümüzü yeniden forma sokmamız için gerekli hale geldi.

Refleksoloji de stresin vücudumuzdaki etkilerini azaltmak amacıyla kullanılan yöntemlerden sadece biridir.


Refleksoloji ile ilgili günümüzde Medikal kurslar verilmektedir. Hastanelerde fizik tedavi ünitelerinde yaygınlaşmaya başlayan bu tedavinin, diğer tedavilerle ortak noktası; vücuttaki akupunktur noktalarına yapılıyor olmasıdır. Bu noktalara özel tekniklerle masaj uygulanmaktadır.

Refleksoloji; bugün destekleyici ya da tamamlayıcı tedavi dediğimiz tedaviler arasında
Ä°lgili resimyer almaktadır. Refleksoloji sinir noktalarını belirli tekniklerle uyarmanın ortaya elektro kimyasal mesajları çıkardığını bununda nöronların yardımı ile ilgili organı uyardığını savunur. Bunun yanı sıra psikolojide özellikle panik atak ve depresyon hastalığının tedavisinde destekleyici olarak uygulanmakta olup, başta Rusya ve Amerika’daki engelliler üzerinde özellikle otistik ve spastik engelli çocuklar ile felçli hastalar olmak üzere birçok engel gurubunda ciddi gelişmelerin ortaya çıkmasına sebep olmuştur.

reflexology ile ilgili görsel sonucuAyak ve el refleksolojisi belli noktaların manuel uyarılarak vücuttaki sinirlerin ve kan dolaşımının uyarılmasıdır. En yaygın uygulanan ise ayak refleksolojisidir. Stres kan dolaşımını yavaşlatır refleksoloji ise kan dolaşımını hızlandırarak vücudun besin almasını ve toksin atımını hızlandırır.



Umarız bu bilgi de hayatınızın içerisinde faydalı olacaktır.

Sağlıkla kalın

By Ebruca

Kaynak:https://www.penguinrandomhouse.com/books/367595/reflexology-by-barbara-kunz/9780789493538/
Kaynak:https://maatispa.com/products/hand-reflexology
Kaynak:https://www.peacocks.net/podiatry-and-chiropody/reflexology


#refleksoloji
#belveboyunağrıları
#sağlıkveyaşam
#masajterapisi
#sağlıklıbeslenme
#fizikselterapi
#bilmendefaydavar

Yorumlar

  1. Çok güzel bir bilgi olmuş ama biraz da uygulamadan bahsetseydiniz keşke. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorumunuzu dikkate alacağız Pınar Hanım Teşekkür ederiz ilginiz için...
    Bilmende Fayda Var Ailesi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder