TELOMER NEDİR?


Sevgili Okurlarımız;
Bugünkü yazımızda ünlü oyuncu Sertap ERENER'in gündeme getirdiği, ‘Telomer Tedavisinden’ bahsetmek istiyoruz.

Concentrated doctor working with a virtual screenİnsanlık için uzun yaşamın sırlarını çözmek her zaman merak konusu olmuştur. Ülkelerin gelişmişlik düzeyine bağlı olarak, kişilerin yaşam süresi değişmektedir. Bunun yanı sıra sağlıklı beslenme ve yaşam kalitesi de en önemli etkenler arasında yer almaktadır. Günümüzde insan bedenine ait hücresel boyuttaki keşifler tüm dünya tarafından ilgiyle takip ediliyor. Her geçen gün uzun yaşam üzerine çeşitli araştırmalar ve çalışmalar yapılıyor. Bir çok bilimsel makalelerde uzmanların önerdiği yöntemler de bulunmaktadır. Bu yöntemlerden birisi; Telomer tedavisi.

Peki Nedir Telomer?

Closeup of a support handsTelomer, her bir DNA sarmalının ucunda bulunan ve kromozomları koruyan parçalardır. Tıpkı ayakkabı bağcıklarının ucundaki plastik parçalara benzerler. Vücudumuzdaki tüm hücrelerdeki DNA sarmallarının ucunda bulunurlar. Hücrelerimiz bizi genç ve sağlıklı tutabilmek için her bölündüğünde, telomerler sürekli kısalır. İşte Telomer tedavisi ile, telomerlerin kısalmasına engel olunmakta ve böylece yaşlanmayı geciktirmek amaçlanmaktadır.


Modern cool senior coupleAslında telomer uzunluğu sadece yaş almaya bağlı olarak değil, stres, sigara, obezite, egzersiz eksikliği, kötü beslenme alışkanlıkları nedeniyle de kısalmaktadır. Burada, hayat tarzımızda yapacağımız ufak değişikliklerle, telomerlerin kısalmasına engel olabiliriz. Bunlar da çok basit yöntemler aslında. Stresin etkilerini azaltmak, sigara ve alkolden uzak durmak, egzersizi hayatımıza katmak ve sağlıklı beslenmek.






Umarız bu bilgiler işinize yarar ve sağlıklı beslenmenin yanında sporu hayatınızın bir parçası haline getirebilirsiniz.

Sağlıkla ve genç kalın,

By Ebruca

#telomer tedavisi
#sağlıklı yaşam
#düzenli beslenme
#uzun yaşam sırları
#bilmende fayda var


Yorumlar