SEVDİĞİMİZ İŞİ YAPMAK MI, YAPTIĞIMIZ İŞİ SEVMEK Mİ?

Sevdiği işi yapan insanlardan mısınız? Tebrikler! Şanslı azınlıktasınız. Peki doğru olan hangisidir? Sevdiğimiz işi yapmak mı, yaptığımız işi sevmek mi?

Günümüzdeki mesleklere bir bakalım. 10 yıl öncesinde hangi meslekler daha fazla para kazanıyordu? Şimdi hangi meslekler trend? Peki bu mesleklerin 10 yıl içinde kaybolmayacağının garantisi var mı? Öncelikle, meslek için alınan eğitimlerin bizleri hayata hazırladığının altını çizmek isterim. Yani sonrasında yapacağımız iş seçimlerini, bulunduğumuz zaman dilimi, teknolojik gelişmeler, ekonomik ihtiyaçlar belirlemektedir.
Z kuşağının iş hayatına başladığı bu günlerde, iş hayatına daha esnek bakmak gerekiyor. Sabit fikirli olmak yerine, gelişmelere açık olursak, hem bireysel olarak tam potansiyelimizi keşfedebiliriz, hem de ürettiğimiz değer işletmemize/ülkeye/dünyaya anlam katacağı kanısındayım. Sadece çalışanların değil, işverenlerin de bakış açılarını değiştirmeleri gerekli bana göre. Çalışanların daha fazla sosyal haklardan faydalanabildiği ve fikirlerine değer verildiği bir çalışma ortamı, yaptıkları işleri sevmelerini kolaylaştıracaktır. 

Belki sevdiğimiz işi yapamayabiliriz, ancak yaptığımız işi severek de mutlu olabiliriz. Mutluluk da, ürettiğimiz değerin kendimize, çevremize faydalı olması durumunda kalıcı olabilecektir.

By Ebruca,

 #zkusagı
#işhayatı
#mutluluk
#bussiness
#işdünyası
#meslekseçimi
#geleceğinmeslekleri,
#bilmendefaydavar



Yorumlar