TEMEL REİS HAKLI MIYDI?

Evet tahmin ettiğiniz gibi ıspanak ve onun faydaları bugünkü konumuz. Temel Reisin çizgi filmleri ile büyüyen bir nesil olarak, onu ve Safinaz'ı kurtarmak için üzerinde "Spinach" yazan kutuyu açıp, keyifle yemesini unutmak mümkün değil. Ispanaktaki demir oranı çok tartışıldı. Yapılan araştırmalar, demir oranının diğer vitamin ve minerallere göre daha az miktarda olduğunu gösterdi.

Ispanak Türk mutfağında oldukça sevilen bir besin. Bunu kesinlikle hak eden, içerdiği vitamin ve mineralleri açısından haftada en az iki yada üç kez tüketilmesi gereken besinlerin başında geliyor. Ispanak bol miktarda A, C, E, K ve B vitaminleri, Magnezyum, Manganez, Demir, Kalsiyum, Potasyum, Bakır, Fosfor, Selenyum, Folik Asit, Çinko mineralleri ve Omega-3 Yağ asitleri içeriyor. 

Ispanağın hafif pişirilmesi çok önemli, zira çok pişmesi halinde vitamin ve mineraller önemli oranda azalıyor. Hatta mümkünse (iyi temizlemeye dikkat edelim), ıspanak çiğ tüketilmelidir. Detoks amacıyla kendinize hazırlayacağınız sebzeli smtoothieler, hem sağlığınıza fayda sağlayacak hemde kilo vermenize faydalı olacaktır. Salatalarda da çiğ olarak tüketmek, enerjinizin çok yükselmesine katkıda bulunacaktır.

Temel Reis haklı galiba! Kahraman olmak için biraz ıspanak hepimize iyi gelir. :)

Sağlıkla kalın,

By Ebruca


#Spinach, #ıspanak, #saglıklıhayat, #detoks, #kilokontrol, #smoothie

Yorumlar