21 GÜN ŞİKAYET YOK!

"Nasıl yani, şikayet yok mu? Şikayet etmeden yaşayamayız ki!" Bu hareketi ilk duyduğumda ilk tepkim bu oldu. Belçikalı bir grup, ünlü Rus yazar Tolstoy'un, "Şikayet ettiğiniz yaşam, belki de başkasının hayalidir" sözünden esinlenerek bir ay boyunca hiçbir şeyden "şikayet etmeme" kampanyası başlattı.
Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan "Pozitif kal" adlı kampanya 1 Nisan ile 1 Mayıs arasında yapılacak. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 32 bin kişi bir ay boyunca yaşadıkları olumsuzluklara karşı sabredip şikayet etmemeyi denemişti.
Projenin amacı, insanlara ilham vermek ve hayatlarının olumlu yönlerine odaklanmalarına teşvik etmek.

Günümüz yaşantısında olumsuz duyguların çok yaygın olduğunu, stres ile iç içe yaşadığımızı söylemek mümkün. Buna rağmen hepimiz "Nasıl daha mutlu oluruz" sorusuna cevap arıyoruz. İşte tam da bu nokta da "21 gün şikayet yok!" diyen grup, neşeli bir hayat sürdürmek için bütün şikayetlerine son verme kararı aldıklarını ve geçen yıl bu projeye katılanların bu deneyimden çok güzel sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

Şikayetlerin sorunlara somut çözümler getirmediğini, mutlu olmak için daha az yargılamaya ve daha çok şükretmeye ihtiyacımız olduğunu düşünen birisi olarak, bu hareketi anlamlı buluyorum. Ne dersiniz şikayet etmeden yaşayabilir misiniz?
By Ebruca,
https://tr.euronews.com

Yorumlar