IoT NEDİR

Günlük hayatımızın büyük bir parçasını oluşturan internet, vazgeçilmezimiz artık. Bilgisayar, telefon ile başlayan internete erişim, bugün çevre, sağlık, tarım, enerji kısacası hemen her sektörde kullanılır oldu. İnternete bağlanan nesneler arttıkça, IoT kavramı karşımıza çıktı.Nedir IoT?

Nesnelerin İnterneti! Aklınıza gelebilecek her nesnenin bir şekilde internete erişip, diğer cihazlarla iletişim halinde olması. Ya da her nesnenin başına akıllı kelimesini koymak…

Internet of Things kavramı ilk defa, 1999 yılında Kevin Ashton tarafından kullanılmıştır. Günümüzde IoT konseptli ürünler gelişiyor. Ve öyle büyüyen bir pazar olacağı öngörülüyor ki, Gartner’ın yaptığı araştırmaya göre 2020 yılında yaklaşık 26 milyar ürünün bir şekilde internete bağlanılacağı tahmin ediliyor

Peki bir teknolojinin IoT kategorisinde olduğuna nasıl karar veririz? Örneğin internete bağlı olan bir kamera, elde ettiği görüntüleri herhangi farklı bir noktaya iletebiliyorsa, IoT gereksinimlerini de belli oranda karşılamış demektir.
IoT teknolojisi geliştikçe hayatımızın kolaylaşacağı kesin. Ancak günlük hayatta kullandığımız nesnelerin internete ulaşımı ile, güvenlik sorunlarının da artacağı tahmin edilmektedir. Güvenli teknolojilerin hayatımızda daha çok yer alması temennilerimizle..
By Ebruca,










Yorumlar