SADELEŞİN, ÖZGÜRLEŞİN!

İnsanlık tarihinde belki de hiçbir zaman bu kadar koşuşturma olmadı, hiç bu kadar zamanla yarışılmadı.. Sonuç ne oldu peki? Sevdiklerimize daha fazla zaman ayırmayı hayal ederken, daha fazla çalıştığımız için, sonunda onların zamanlarından çaldık.. Sevdiklerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamayı hayal ederken, -evet daha çok kazandık ama- neyin ihtiyaç olduğunu unuttuğumuz için, sonunda daha büyük borçlarımız oldu. Kazanç, zamansızlık, mutsuzluk, stres.. Neden? Ne oldu da bu sarmalın içinden çıkamıyoruz..  
Hepimizin ortak bir amacı var; mutlu olmak. Hepimiz “nasıl daha anlamlı yaşarız” sorusuna cevap arıyoruz. Mutluluk “maddi şeylere sahip olmak’ dışında bir kavram ve bizlerde bunu çok iyi biliyoruz ama yine de daha çok şeye sahip olmaya çalışarak, yaşamın anlamını bulmaya çalışıyoruz. Minimalizm yani genel anlamda sadeleşmek, bize özgürlük sağlıyor.Bu konuda beğendiğim ve yazılarını, paylaşımlarını takip ettiğim yazarlardan Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus ikilisine ait Minimalist Yaşam kitabını okumanızı tavsiye ediyorum.


“Nasıl daha anlamlı yaşarız" sorusuna cevap arayan ikiliye göre mutluluk, kim olduğumuza ve nasıl bir insan olduğumuza bağlı. Yazar ve aktivist olan ikili, Minimalizmi; "hayatta en önemli olan şeylere odaklanabilmemiz için gereksiz şeyleri, aslında hiçbiryer olmayan şeyleri aşmamızı sağlayan" bir kavram olarak tanımlıyorlar. Peki minimalist yaşam  bizlere neler sağlar?
•Zamanımızı geri almak,
•Kendimizi fazlalıklardan kurtarmak
•Yaşamlarımızdan zevk almak
•Yaşamlarımızdaki anlamı bulmak
•O anı yaşamak
•Önemli olana odaklanmak
•Tutkularımızın peşinden gitmek
•Mutluluğu bulmak
•Ne yapmak istiyorsak onu yapmak
•İdealimizin ne olduğunu bulmak
•Daha fazla yaratıp, daha az tüketmek


Peki nasıl yapacağız? Nasıl anlama odaklanacağız?
Eşyaları sadeleştirerek! “Hatıralarımız içimizdedir, eşyalarımız da değil.Vazgeçmek özgürleştirir” diyor ikili.
Yediklerimizi sadeleştirerek! Sağlığımızı korumak için faydasız şeylerle beslenmek yerine, ihtiyacımız kadar ve faydalı besinler yemeli, bedenimizi bir çöplüğe dönüştürmemeliyiz.
İlişkilerimizi sadeleştirerek! Zamanımızı, emeğimizi ve ilgimizi bizler için önemli olan insanlara harcayarak, etrafımızdaki ilişkilerde değişim yapabiliriz.
Yardım ederek! Yardım etmek, ruhumuza iyi gelecektir. Gerçek ihtiyaç sahiplerini bulmak ve onların hayatlarına dokunmak, hayatımıza anlam katacaktır.

Sadeleşin, Özgürleşin..Sevgiyle kalın,

By Ebruca,


JOSHUA FIELDS MILLBURN& RYAN NICODEMUS

Yorumlar

  1. Sevgili arkadaşım çok güzel yazı olmuş... Eline Sağlık

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Giymediğiniz kıyafetlerinizin üzerinizde oluşturduğu baskıdan kurtulmak için sizler de sadeleşebilir, yaşamınızı daha verimli bir hale getirebilirsiniz. 💙 Belki bu yazıda hayatınızı daha kolay hale getirecek bir çözüm bulabilirsiniz: https://www.tarz2.com/tarz2-hayatinizi-kolaylastirir Keyifli okumalar ve daha ferah bir yaşam diliyorum. 🙏

    YanıtlaSil

Yorum Gönder