Yüz Yaşına Kadar Yaşamak İster misiniz?



 Female legs in sneakers on the rail of the railway. Free Photo


Manastırda garip bir durum yaşanıyordu. Oradaki rahibeler normal ömür süresinden daha uzun yaşıyorlardı, çok daha uzun. Bugün kadınlar için ortalama ömür 73 yıl olmasına karşın, manastırın rahibeleri bundan ortalama 20 yıl daha fazla yaşıyorlardı. Çoğu yüzlü yaşlarını sürüyordu.

Chinese garden n zurich Free Photoİnsan beyni üzerine araştırmalar yürüten üniversite bünyesindeki bazı bilim adamları bu rahibelerin uzun yaşamanın önemli bir sırrını keşfettiklerine inanıyorlardı; bu sır insan beyninin kullanılmasıyla ilgiliydi. Manastırın baş rahibesi uzun süredir ‘boş bir beynin şeytanın atölyesi olduğuna’ inanıyor ve diğer rahibelerde beyinlerinin boş kalmasına kesinlikle izin vermiyordu.



Young man playing chess with his wife at home Free PhotoSatranç, dama, scrabble gibi zihin oyunları oynuyorlardı. Seminerler ve kurslar düzenliyorlardı. Kongredeki temsilcilerine yazılar yazıyorlardı. Zihinsel bakımdan aktif yaşıyorlar ve hatta yıllar ilerledikçe beyinsel faaliyetlerini arttırıyorlardı.






Lonely woman sitting on the waterfront raft Free PhotoBunun sonucunda da beklenen zamanda ölmüyorlardı. Yaşıyorlardı. Beyin çalıştığı zaman şöyle bir şey olur; hücreleri arasında sinir bağlantıları oluşur. UCLA üniversitesindeki araştırmacılar bu bağlantılar ile sağlıklı ve aktif bir yaşam arasında ilişki olduğunu ileri sürmektedirler.
Buna bağlı olarak beyin bir konu üzerinde çalıştığı zaman bedende canlılığını korumaktadır. Beyin bir sorunu çözmek için üzerine atladığında beden daha da canlanmaktadır.


Yazan: Muzaffer Karakuş (Alıntıdır)


Kaynak: Chandler Steve, Kendinizi yenileyin, 2.Basım ekim 2002

#uzun yaşam
#sağlıklı yaşam
#japonlar
#Çinliler
#bilmende fayda var




Yorumlar