CANDİDA NEDİR?

Candida doğal olarak beden üzerindeki iç yüzeylerde bulunan bir mantar türü. Candida aslında zararlı bir mantar değil. Doğal olarak vücut yüzeylerinde bulunuyor. Ayrıca bağırsaktaki emilim ve sindirim süreçlerine yardım ediyor. Yani eğer doğru sayıda candida mantarına sahipseniz onları size çalışması için kullanırsınız. 

Ama bağışıklık sistemi tarafından kontrol edilen mantar miktarı kontrolden çıkarsa durum değişiyor ve candida bir hastalık halini alıyor. Görünüş olarak beyaz “yoğurt kesiği” gibi bir tabaka oluşturuyor. Hatta insan üzerinde hastalık yapan mantarlar içerisindeki en sık sebep candida.

Peki candida neden artıyor ve hastalık sebebi oluyorlar?
*Fazla antibiyotik kullanımı, *Doğum kontrol ilaçları, diyabet ve ünsilin direnci, bağışıklık sistemi hazırlıkları ve aşırı stres bunlar arasında sayılabilir.

Candida belirtileri nelerdir? Kronik yorgunluk, anksiyite ve depresyon, hormonal bozukluklar, idrar yolu enfeksiyonları, İBS, Crohn ve ülseratif kolit, eklem ağrıları ve artrit sayılabilir.






Candida tedavisi için neler yapılabilir?
  • Basit şeker içeren market ürünleri (çikolata, şekerlemeler gibi), nişastalı sebzeler (patates gibi) ,meyve suları ve aşırı şekerli meyveler, alkol gibi ürünlerinden uzak durulması gerekmektedir.
  • Boca sebze tüketilmelidir.
  • Sarmısak, hindistan cevizi yağı, kekik, zerdeçal tüketilmelidir.
  • Bağırsak sağlığı için probiyotik desteği alın
  • Glutamin, D vitamini, Omega 3 desteği alın
  • Sporu hayatınıza katın.
Sağlıkla kalın,
By Ebruca


https://www.fitekran.com/candida-nedir-candida-diyeti/
#candida





















Yorumlar