Kanatlarda Uçmaya Ne Dersiniz?















Değerli okuyucularımız öncelikle hepinizin Ramazan Bayramı tekrar mübarek olsun diyerek yayın hayatına tekrar giriş yapıyoruz ve ardından ilginizi çekeceğini düşündüğümüz çok güncel bir haberle tekrar karşınızdayız. Keyifli okumalar…

Hollandalı ünlü havayolu şirketi KLM, daha fazla yakıt tasarrufu sağlamak için yolcuları kanatlarında oturtmak için tasarlanmış V şeklinde bir uçağın gelişimini finanse ediyor.
KLM, fütüristik şekli olan "Flying V" i daha hafif ve daha aerodinamik hale getireceğini belirtti. Tasarımcıları, bugünün en gelişmiş uçağı olan Airbus A350'den % 20 daha az yakıta ihtiyacı olacağını söylüyor.

















Araştırmacılar, uçağın prototip versiyonunun bu sonbaharın başlarında hazır olabileceğini belirtti. Ancak, CNN'e göre uçağın gerçek dünya versiyonunun en az 2040 yılından önce hizmete girme olasılığının düşük olacağını belirtiyor.
Yolcu, kargo ve yakıt depolarını kanatlarında tutan sürdürülebilir bir uçak fikri Berlin Teknik Üniversitesi'nde öğrenci olan Justus Benad ile başlamıştı.


















KLM, gelişmiş Airbus A350 gibi, Flying V'in 314 yolcu ve 160 metrekare ya da 1.722.23 metre kareyi taşıyabileceğini söyledi. Aynı kanat açıklığına sahip olacak, yani aynı kapılara, pistlere ve hangarlara uyabilecek.
Ancak V şeklindeki uçak, şirkete göre uzun mesafeli uçuşları daha sürdürülebilir bir şekilde sürdürebilecek.
TU Delft'teki proje lideri Roelof Vos, "Flying-V, A350'den daha küçük ve mevcut hacim miktarına kıyasla daha az içeri akış yüzey alanına sahip." Dedi.

Eh daha ne diyelim; İyi Uçuşlar


#flying
#planes
#A350
#flyingonthewings
#bilmendefaydavar


Yorumlar