YİNE Mİ RETRODAYIZ :)


Son zamanlarda ne çok duyuyoruz değil mi? Mars Retrosu varmış, aman dikkat diyor astroloji uzmanları..Nedir  bu retro meselesi? Gezegen hareketleri neden bu kadar önemli merak ettiniz mi hiç? Retro: astrolojide bir gezegenin geriye gitmesi anlamına geliyor. Fiziksel olarak gezegenlerin geriye gidişi değil tabi ki. Referans dünya alındığında, gezegen dönüş hızının dünyanın dönüş hızından daha yavaş konuma geldiği anda, gezegen dünyadan bakıldığında geriye gidiyormuş gibi görünür. Ay ve güneş dışındaki gezegenlerle retro hareketi gözlemlenebilir.

Astroloji meraklıları için, retro hareketlerinde nelere dikkat edeceğimizi özetleyelim isterseniz.

Merkür Retro: İletişim sorunları yaşanabilir, yeni karar almak ve anlaşma imzalamak için uygun zaman değildir. Retrodan en çok güneş burcu veya yükselen burcu İkizler burcu ve Başak burcu olanlar etkilenir.
Venüs Retro: Aşk ilişkilerinde sorunlar yaşanabilir, duyguları ifade etmek de sorunlar yaşanabilir. Retrodan en çok güneş burcu veya yükselen burcu Boğa ve Terazi burçları etkilenir.
Mars Retro:Kazalara açıklık, unutkanlıklar ve rekabetten kaçma eğilimi gösterilebilir. Retrodan en çok güneş burcu veya yükselen burcu Koç burcu ve Akrep burcu olanlar etkilenir.
Jüpiter Retro:Finansal problemler, eğitimle ilgili sıkıntılar gözlemlenir. Retrodan en çok güneş burcu veya yükselen burcu Yay burcu ve Balık burcu olanlar etkilenir.
Satürn Retro:  Otorite ile ilgili sorunlar, güven sorunu yaşanabilir. Retrodan en çok güneş burcu veya yükselen burcu Oğlak burcu ve Kovalar burcu olanlar etkilenir.
Uranüs Retro: Zekanın ve yaratıcılığın ortaya çıkmasında sorunlar yaşanabilir.
Neptün Retro:Aşırı hassas olunabilir,mantıklı düşünememe sorunları ile karşılaşılabilir.
Plüton Retro:Öfke patlamaları yaşanabilir.

Sevgiyle kalın,
By Ebruca,






Yorumlar