Herkes Uzay Gemisi Zannetti Ama Bakın Ne Çıktı!..


main article image


Yıldızlar arası nesne olarak tabir edilen 'Oumuamua' Güneş Sisteminin ötesinden çok uzak bir yerden gelen tuhaf, puro şeklinde kaya parçası olarak tabir edildi. Başlarda çok ilginç iddialar ile bilim dünyasını meşgul eden bu yapının uzay gemisi olduğu ve uzaylılar tarafından kullanıldığı iddia edildi. Ancak bilim adamları tarafından yapılan gözlemler ve detaylı araştırmalar sonucunda bu cismin kesinlikle yabancı bir uzay gemisi olmadığı sonucuna varılmıştır.

Maryland Üniversitesi'nden gökbilimci Matthew Knight, “Güneş sistemimizde Oumuamua gibi hiçbir şey görmedim. Bu hala bir gizem” dedi. Aslında onu garip kılan şey 400 metre uzunluğunda ve şeklinin puroya benzer olması. diğer astroidlerin veya kuyruklu yıldızların böyle bir şekli henüz görülmemiştir.

Ekim 2017'de tespit edilen Oumuamua'nın aslında yüzlerce yıldır uzay sahası içerisinde seyahat ettiği düşünülüyor.

Biz insanoğlu gördüğümüz nesneyi genel kabul gören olaylarla bağdaştırına kadar her zaman ona farklı bir anlam yüklemeye çalışırız. Uzaylı yada uzay aracı hipotezi eğlenceli bir fikir, ancak bilim adamlarının yaptığı analizler onu açıklayabilecek bir sürü doğal fenomenin olduğunu öne sürüyor.

Onu güneş sisteminin dışından gelen yıldızlar arası seyehat eden astroid veya göktaşı olarak tanımlarsak bence daha rahat ederiz.

Yazan: Muzaffer Karakuş

Kaynak:https://www.sciencealert.com/astronomers-have-determined-oumuamua-is-really-truly-not-an-alien-lightsail?perpetual=yes&limitstart=1


#Oumuamua
#kuuyrukluyıldız
#bilimdünyası
#asteroid
#uzay
#evren
#bilmendefaydavar

Yorumlar