İnsan ve Çevre


Değerli Okurlarımız Bugünkü Konumuz İnsan ve Çevre

Ne kadar da sıradan değil mi? Hemen hemen konusu insanı ve çevreyi ilgilendiren yayınların ana konusu diyebiliriz. Peki neden bu kadar çok bu konuyu konuşuyoruz? Çünkü planlama yok ve uygulamalar çok yetersiz. Neyse konuya hemen giriş yapalım ve neden bugün bu yazıyı yazma gereği hissettiğimi siz değerli takipçilerimle paylaşayım.

Kızım ve eşim ile birlikte her zaman ki gibi parka gittik ve ne görelim, her yer çöp. Bunu afaki konuşmamak adına resimleriyle birlikte sizlere sunmak istiyorum. Aslında, Kamu alanları bizler için oldukça verimli bir şekilde değerlendiriliyor. Parklar, sahil kenarları ve yeşil alanlar hepsi bizler için. İstanbul gibi metropollerde bu tip yerlere çok ihtiyacımız var. Peki, biz sevgili insanoğlu ne yapıyoruz? İşimiz bittikten ve gönlümüzü eğlendirdikten sonra ona hor davranıyoruz. Bir daha gelmeyeceğimizi düşünüyoruz yada bende sonra gelen çeksin diyoruz. İyi de arkadaşlar, yarınımız için buna engel olmalıyız. Bizler moderniz, medeniyiz diye kendimizi paralıyoruz ancak bu resimler bunu hiç de böyle anlatmıyor.





İnanın, çevre ile ilgili haberler ve yazılar yazmaktan vazgeçmeyeceğim ve elimden gelen ne ise daha fazlası için mücadele edeceğim. Sizlerden ricam bu tip görüntüler gördüğünüz an bu resimleri çekip kendi sosyal medyalarınızda yayınlamanız. Ne olur ki? demeyin lütfen. Bunu alışkanlık haline getirelim ve farkındalık oluşturalım. Bu ayıbın önüne en kısa sürede geçelim. Aslında bu yazımda birilerini suçlamak değil hedefim. Bu ne olursa olsun şu kişi yada bu kişi tarafından değil biz tarafından yapılmıştır. Yapan kimse ya tanıdığınızdır, ya komşunuzun oğlu yada aynı vatan altında yaşayan kardeşimizdir. Ne önemi var ki? Bilinç arttırılmalı ve sosyal medya aracılığıyla yaygınlaştırılmalı.







Daha önce bazı yazılarımda belirttiğim bir konu var ve bu konuyu tekrar dile getireceğim. İlk okulda öncelikli dersler arasında aile ve toplum diye bir ders verilmeli. Gelecek nesillere iyi insan olmayı öğretmeliyiz. Hayat tamamen iyi meslek ve iyi gelir düzeyi olarak planlanmamalı. Bunun yanında iyi insan yada iyi birey olarak planlanmalı.
Şimdiden gelecek güzel yıllar için lütfen sizlerde çöp ve atıkların toplanması gerektiğini ve yerlere atılmaması gerektiğini aile ve toplum dersleri verilinceye kadar çocuklarınıza veya kardeşlerinize anlatın.




Saygılarımla

Yazan: Muzaffer Karakuş




Yorumlar