PORSELEN CİLT İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

Japon kadınları pürüzsüz ve beyaz ciltlerini çok doğal bir yönteme; pirinç maskesine borçlular..Pirinç maskesini, cilt temizliği için kullanabiliriz. Ciltteki lekeleri, sivilceleri, siyah noktaları temizleyen bu maskenin faydaları bunlarla da sınırlı değil. Güneşin zararlı etkilerine karşı koruma sağlayan maske, aynı zamanda cildin pH seviyesini de dengeleyerek, cildin nemlendirilmesini sağlıyor.

Japon kadınlarını porselen bebek gibi gösteren ve en az 10 yaş genç gösteren cilt maskesini denemeye ne dersiniz? 

*PİRİNÇ MASKESİ:
1 su bardağı pirinci, 2 su bardağı su içerisinde haşlayarak lapa haline getiriyoruz. Elde ettiğiniz pirinç lapasını, soğuduğunda cilde uyguluyoruz. 15 dk. sonra temizleyebilirsiniz. Bu maskeye süt ve bal da ilave edebilirsiniz.
*PİRİNÇ UNU MASKESİ (DOMATESLİ): Bir orta boy domatesi ikiye bölüyoruz. Pirinç ununu bir kaba döküyoruz. Domatesi pirinç ununa batırıp, daha sonra pirinç unlu bu domatesi cildimize sürüyoruz. 

*PİRİNÇ UNU MASKESİ (KARBONAT VE DOMATESLİ): Bir orta boy domatesi rendeliyoruz. İçine iki yemek kaşığı pirinç unu, bir tatlı kaşığı karbonatı ekliyor ve karıştırıyoruz.Daha sonra bu karışımı cildimize sürüyoruz.

Porselen bir cildi kim istemez ki
Özellikle güneş sonrasında leke oluşmasını engellemek için, bu doğal yöntemleri bir kenara yazın derim.

Sağlık ve güzellikle kalın,
By Ebruca,



Yorumlar