Yataklarda Kullanılan Süngerlerden Nasıl Sebze Yetiştirilir?

Onların üzerinde her gece uyuyoruz, ama eskidiklerinde çöpe atıyoruz. Peki, yeni bir yatak aldığınızda eskisine ne oluyor?

Her yıl 7,5 milyondan fazla yatak atılıyor ve bunların çoğu düzenli depolama alanlarında biriktiriliyor. Ancak sizi mutlu edecek bir haberim var. Artık bu süngerler öyle bir amaç için kullanılıyor ki çok şaşıracaksınız. 

Sheffield Üniversitesi'nden bir bilim ekibi, onları imha etmeden hayatımızda tekrar kullanabileceğimiz bir alan keşfettiler. 'geri dönüştürülmüş bahçeler' olarak adlandırdıkları bu yöntem ile atık süngerleri kullanarak bitki yetiştirmeyi başardılar. 



Ürdün'deki Zaatari kampında Suriyeli mültecilerle birlikte eski bir yataktan su ve köpükten başka bir şey kullanmadan domates, biber, patlıcan ve çeşitli yeşillikler yetiştirdiler.


Bildiğiniz üzere bölgede yeterli su ve tarım alanlarının bulunmamasından ötürü bilim insanları mevcut halka ve gelecek nesillere sürüdürülebilir bir yaşam yöntemi oluşturmaya çalışıyorlar. ayrıca deneyimli be konu üzerine uzman olan kişiler tarafından gelen mültecilere yetiştirmenin methodları anlatılıyor ve uygulamalı olarak gösteriliyor.



Ülke olarak zengin su kaynaklarına ve verimli topraklara sahibiz. bizler elimizde olanı kullanırken farklı zorluklarla karşılaşırken bir başka ülkede ise bu kaynakların kıtlığı insanoğlunu yeni bir şeyler bulmaya zorluyor.

Ülkemizde mevcut durumun yeşil alanların yok olmaya yüz tutması ile her geçen gün daha kötüye gidiyor. Ülke politikasının başında yer alması gereken en önemli konuların başında eğitim ve sürdürülebilir yaşam yöntemleri bulunmalıdır. Umarız geleceğimiz daha yeşil ve daha bereketli olur.



Yorumlar