Güney Kore'nin Son Durumunda Şaşırtıcı Gelişme!...


Değerli okuyucularım merhaba;

Clockwise from top: Ningbo's Skyline, Tianyi Square, Tianyi Chamber, Port of Ningbo, Hangzhou Bay Bridge, and Tianfeng PagodaSizlere bu yazımda Güney Kore'nin coronavirüsü ile ilgili yaşadığı son durumdan bilgiler vermek istedim. 

Bütün dünya ülkelerinin verdiği bu sınav içerisinde ülke vatandaşları olarak ayırmak artık yersiz gibi görünüyor. Çin Hükümeti'nin şahsi sorunu gibi görünen bu hastalık bütün dünya ülkelerine sıçradığından beri artık dünya insanının uluslararası güvenlik sorunu haline geldi. Endişeli ve umutla bekleyişler devam ediyor. Bir yandan korkunç ölüm vakalarıyla yapılan açıklamalar bir yandan ise Çin ve Güney Kore'de durma noktasına giden virüsdeki düşüşler herkesin aklını karıştırmaya devam ediyor. 

Güney Kore Pazar günü 76 yeni koronavirüs vakası ve üç ölüm bildirdi, Başkan Moon Jae-in en sert vakaların yaşandığı bölgeler olarak nitelendirdiği özel afet bölgeleri’nde üç hafta içinde ilk kez yeni vakaların çift haneli rakamlara gerilediğini bildirdi.


Hatırlanırsa; Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, güneydoğu şehri Daegu ve Kuzey Gyeongsang eyaletinin bazı bölümlerini “özel afet bölgeleri” olarak ilan etmişti. 

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (KCDC), Çin'den sonra Asya'da en fazla vakaya sahip olan Güney Kore'nin şu anda toplam 8.182 doğrulanmış enfeksiyon ve 75 ölüme sahip olduğunu söyledi. Yeni koronavirüs vakalarından 41'i, salgının merkezi olarak bilinen kilisenin bulunduğu Daegu'dandı. KCDC Genel Müdür Yardımcısı Kwon Jun-wook Pazar günü yapılan toplantıda, kilisenin meydana gelen vakaların % 61'inden fazlasıyla bağlantılı olduğunu bildirdi.




Monorail passing through Daegu South Korea [OS] [600955]




























Kaynak :https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-southkorea-cases/south-korea-designates-regions-hit-hardest-by-coronavirus-as-disaster-zones-idUSKBN21201S?il=0






Yorumlar