YAPTIĞINIZ İŞİ YARIM BIRAKMAMAK İÇİN 5 ÖNERİ

1)     1. Sınırlı Bir Mola Verin

Hepimizin işten doğal molalara ihtiyacı var. İşi bitirmek için ileriye doğru ilerlememiz ve kendimizi zorlamamız gerektiği hissine kapılsak da, araştırmalar aslında kısa araların gerçekten odaklanmayı iyileştirebileceğini, enerjiyi yenileyebileceğini ve üretkenliği artırabileceğini gösteriyor. Bu nedenle, "işe geri dönme" konusunda kendinize baskı yapmak yerine, yakıt ikmali yapmak için kasıtlı bir ara verin ve gerçekten ihtiyacınız olan anlık duraklamanın tadını çıkarın. İster 15 dakikalık bir mola isterse 30 dakikalık bir öğle yemeği yapıyor olun, zaman kısıtlamalı bir mola dinlenmenize ve canlanmanıza olanak tanır, böylece zamanlayıcı çaldığında geri dönebilirsiniz.

2. Görevi Tamamladığınız için Kendinizi Ödüllendirin

Kendimizi motive hissetmediğimizde, onu tersine çevirmenin en etkili yolu motivasyon oluşturmaktır. Elinizdeki görevi tamamlamanız için kendinize vereceğiniz bir ödül oluşturun - bu bir öğleden sonra yürüyüşü, dondurma veya iş gününün sonunda bir saat video oyunu olabilir. Hangi ödülü seçerseniz seçin, sizi gerçekten heyecanlandıran ve dört gözle bekleyeceğiniz ödül olduğundan emin olun.

Ödül beklentisi size görevi bitirmek için motivasyon verecektir çünkü görevi, daha sonra alacağınız keyifli ödülle ilişkilendirmeye başlarsınız. Örneğin, günün sonunda bir raporu bitirmeniz gerekiyorsa, akşam yemeğinde en sevdiğiniz yemeği alarak kutlamaya karar verebilirsiniz. Bütün gün, o lezzetli yemek düşüncesi, işi bitirmeniz için size ek bir destek sağlayabilir.

3. Akıllı Yapılacaklar Listesi Oluşturun

 Akıllı bir yapılacaklar listesi ile başlamak için yapmanız            gereken her şeyin bir listesini yapın ve ardından en acil üç          yapılması gereken göreve yıldız verin ve listenin geri                  kalanını bir kenara koyun.
Yalnızca üç göreve öncelik vermek zorunda kaldığımızda,  
odak noktamızı en büyük etkiyi yaratacak şeye kaydırırız. 
Ve üç görev daha önce listemizde bulunan 50 görevden çok daha yönetilebilir, bu nedenle işe geri dönmek için motivasyonu toplamak daha kolay. Hepimiz üç basit şeyi bitirebiliriz.


 4. Motivasyon için destek alın

Newton'un Eylemsizlik Yasasına göre, hareketsiz bir nesne, bir dış kuvvet tarafından etki altına alınmadıkça hareketsiz kalacaktır. Ya da başka bir deyişle, küçük bir destek olmadan kendinizi yeniden harekete geçirme olasılığınız düşüktür.

Bir şeyi durdurduğunuzda yeniden başlamak gerçekten zordur. Dolayısıyla, dışarıdan bir güç olmadan kendimizi orada isteme ihtimalimiz oldukça düşük. Bu, kendinizi yeniden motive etmek için, bir arkadaşınız veya meslektaşınız gibi, kendinizin dışında bir şeye ihtiyacınız olduğu anlamına gelir.


Sıkışmış hissediyorsanız ve işe geri dönemiyorsanız, size biraz motivasyon verebilecek birinden destek alın. Kendinize yeniden ilham vermek için bir meslektaşınızın fikirlerini yansıtabilirsiniz; veya bir arkadaşınızla hızlı bir telefon görüşmesi yaparak direnişinizi aşın; hatta projeyi yeni bir açıdan nasıl ele alacağınıza dair yeni fikirler edinebilirsiniz.

5. Küçük adımlarda olsa sadece başlayın

İşe geri dönmenin en zor kısmı her zaman - işe geri dönmek - ya da aslında yeniden başlamaktır. Ancak her büyük proje gerçekten sadece küçük ve basit adımların bir derlemesidir. Tek kelimeyle bir teklif başlatılabilir. Bir numara aranarak bir telefon görüşmesi başlatılabilir. Sadece bir e-posta ile yeni bir girişim başlatılabilir yani her şey sadece başlayarak başlar.
Tüm projeyi nasıl tamamlayacağınızı bilmediğinizde veya nihai sonucun neye benzeyeceği konusunda net değilseniz başlamak çok zor olabilir. Öyleyse durun… Bunun yerine, sadece başlayın. Örneğin, büyük bir yazma sıkıntınız olduğunu varsayalım. Yazmaya başlayabilirsiniz, "Ne yazacağımı bilmiyorum ama bugün yazmaya kararlıyım. Bu yüzden bir fikrim olana kadar yazmaya devam edeceğim. " Ve şimdi başlıyorsunuz. Bir sayfada sözcük yazarak en büyük engeli şimdiden aştınız.


Yazan : Muzaffer Karakuş

Kaynak: https://www.lifehack.org/888439/i-dont-want-to-work

#makale

#kişisel gelişim
#psikoloji
#motivasyon
#davranış bilimleri
#konsantrasyon
#odaklanma

Yorumlar